Турска военна техника влезе в сирийската провинция Идлиб, съобщи тв каналът

...
Турска военна техника влезе в сирийската провинция Идлиб, съобщи тв каналът
Коментари Харесай

Турция прати още военна техника в Сирия

Турска военна техника влезе в сирийската провинция Идлиб, заяви тв каналът „ Скай нюз Арабия “, представен от БНР. Членове на въоръжената сирийска съпротива в Идлиб и Алепо са почнали да транспортират своите фамилии в региона на град Африн, ситуиран край турската граница.

Анкара, която поддържа съперниците на режима на президента Башар Асад, е недоволна от бързото напредване на сирийските проправителствени сили в южните региони на Идлиб. Вчера сирийската войска пое контрола над стратегическия град Саракеб, с което означи нова победа в офанзивата в северозападната част на Сирия. Силите на Башар Асад продължават да напредват в провинция Идлиб, макар предизвестията на Турция, която оказва поддръжка на бунтовническите групи. В региона са ситуирани турски войски и Анкара предизвести за ответни ограничения, в случай че има набези срещу техни военни позиции в района. Миналата седмица Турция изпрати в Сирия 195 единици турска бойна техника, в това число танкове и камиони с муниции, заяви " Ал Арабия ".

От декември проправителствените сирийски сили, подкрепяни от съветска авиация, водят нова атака против последния огромен бастион на джихадистите и бунтовниците. При интервенцията починаха над 300 мирни жители по данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида. Според Организация на обединените нации над половин милион са напуснали домовете си.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР